Dejan Trajkovski nepričakovano poklican v reprezentanco Slovenije

Dejan Trajkovski nepričakovano poklican v reprezentanco Slovenije

Kontroverzna odločitev trenerja Srečka Katanca, ki je bila objavljena v četrtek, je sprožila kar nekaj zanimanja in presenečenja, tako v Sloveniji kot v Makedoniji. Nič manj presenečenj ni bil niti Dejan Trajkovski, ki sicer tudi v primeru, da bi sprejel mesto v reprezentanci Slovenije, še ne bi izgubil možnosti za igranje v reprezentanci Makedonije.

Reprezentanca Slovenije ali Makedonije?

Levi bočni branilec Dejan Trajkovski je letos večkrat poudaril, da bi bil izredno vesel mesta v reprezentanci Makedonije, ki sicer na letošnjih kvalifikacijah še ni pokazala najboljše forme. Triindvajsetletni nogometaš je v ta namen pričel tudi s postopkom pridobivanja makedonskega potnega lista.

Vendar pa se je vse spremenilo, ko je bil v četrtek poklican v reprezentanco Slovenije, kjer bi lahko zaigral že na prihajajočih obračunih z reprezentancama Litve in San Marina. Sicer bo moral na svoje mesto v prvi postavi tekmovati z odličnim Bojanom Jokićem, ki sicer igra v ekipi Villarreal.

V kolikor Dejan Trajkovski sprejme svoje mesto v reprezentanc Slovenije, a ne zaigra na nobeni od prihajajočih kvalifikacijskih tekem, se lahko kasneje še vedno odloči za prestop v reprezentanco Makedonije. V kolikor bo zaigral na katerem od kvalifikacijskih obračunov pa bo to možnost izgubil in bo moral nadaljevati pot s Slovenijo.

Reprezentanca Makedonije znana po poznih odločitvah

Ne bi bilo prvič, da bi reprezentanca Makedonije sredi kvalifikacij v svoje vrste zvabila igralce, ki so se sicer že odločili za igranje v drugih reprezentancah. V preteklosti sta se v podobni situaciji znašla Arijan Ademi in David Mitov, ki sta nameravala zaigrati za reprezentanci Hrvaške in Švedske, a sta nato dobila priložnost za igranje v reprezentanci Makedonije. Oba sta sicer nastopila na prijateljskih obračunih svojih izbranih reprezentanc, ne pa tudi v kvalifikacijskih obračunih.

Reprezentanca Makedonije ime sicer trenutno v svojih vrstah dva leva bočna branilca, Leonarda Zuto in Mita Cikarskega. Zuto bo verjetno ostal prva izbira, Dejan Trajkovski pa bi verjetno takoj prevzel mesto Cikarskega. Poleg tega je vedno dobro, če je znotraj ekipe nekaj tekmovalnosti, kar bi se s prihodom mladega slovenskega nogometaša zagotovo zgodilo.

Szólj hozzá!