Dejan Trajkovski: Makedonska reprezentanca je preteklost

Dejan Trajkovski: Makedonska reprezentanca je preteklost

Odlični slovenski nogometaš, Dejan Trajkovski je po prestopu v nizozemsko ekipo sedaj doživel še eno nogometno prelomnico. Končno je namreč dobil priložnost, da zaigra na mednarodnem kvalifikacijskem obračunu. Priložnost se mu je dolgo izmikala, za kar sta krivi tako makedonska, kot slovenska reprezentanca.

Priložnost mu je ponudila slovenska reprezentanca

Izbrana vrsta Slovenije se je v petek zvečer pomerila z najboljšimi nogometaši Malte ter domov pričakovano prinesla vse tri točke. V četrtem krogu kvalifikacijskih obračunov za svetovno prvenstvo 2018 je na zelenico stopil tudi Dejan Trajkovski.

Levi bočni branilec je tekmo začel v začetni enajsterici, a je igrišče zapustil v 63. minuti, zaradi poškodbe ključnice. Kljub temu je bil mladi nogometaš navdušen nad priložnostjo za igranje, ki se mu je ponudila kljub začetni želji, da bi ga v svoje vrste sprejela makedonska reprezentanca.

Makedonska reprezentanca je bila prepozna

Že lansko sezono je namreč Dejan Trajkovski, ki je svojo mladost preživel v Sloveniji, iz koder prihaja njegova mama in kjer je nastopal tudi za mladinsko reprezentanco, izrazil željo, da bi se pridružil izbrani vrsti Makedonije.

A njegova želja je ostala neuslišana in oktobra mu je mesto med najboljšimi ponudila slovenska reprezentanca. Kljub temu, da ga je Srečko Katanec vpoklical že pred tekmo s San Marinom, je svojo priložnost za igranje dočakal šele pred dnevi, ko je v začetni enajsterici stopil v boj proti Malti. Medtem je makedonski selektor očitno le spoznal svojo napako in štiriindvajsetletnika povabil v svojo izbrano vrsto, a je Dejan Trajkovski njegovo povabilo zavrnil. Odločil se je, da bo svojo reprezentančno pot nadaljeval v Sloveniji.

Vzpon forme in selitev na Nizozemsko

Dejan Trajkovski ima sicer za sabo precej pesto nogometno kariero, ki jo je začel v mladinski ekipi Maribor Kovinar ter nadaljeval v Mariboru, dokler se ni v sezoni 2014/2015 pridružil Domžalam. Iz Domžal ga je pot vodila na Nizozemsko, kjer se je pridružil ekipi FC Twente.

Očitno je bila posoja v nizozemsko ekipo, ki je sicer na precej slabem glasu zaradi finančnih težav, odlična izbira, saj je talentiran nogometaš dobil številne priložnosti za igranje, njegova forma pa doživlja strm vzpon, ki ga bosta v prihodnosti zagotovo spremljali tako slovenska kot makedonska reprezentanca.

Szólj hozzá!