Cristiano Ronaldo zvezda prvega polfinalni obračuna

Cristiano Ronaldo

Tudi tisti, ki so ob letošnjem žrebu parov za polfinalne obračune Lige prvakov zmajali z glavo ko so videli ponoven obračun velikih tekmecev iz Madrida, ob prvem polfinalnem obračunu zagotovo niso mogli ostati ravnodušni.

Obračun je postregel s številnimi priložnostmi, dobro igro obeh ekip, navdušil pa je tudi Cristiano Ronaldo, ki je poskrbel za veliko končno prednost z rezultatom 3:0. Če Atletico Madrid, na čelu s slovenskim Janom Oblakom, ne bo hitro našel rešitve za nastalo situacijo, se lahko poslovi od boja za osvojitev naslova najboljšega med prvaki.

Atletico Madrid odlično začel, Real Madrid končal

Santiago Bernabeu je v prvih minutah obračuna zasijal v barvah ekipe Atletico Madrid. Ekipa je samozavestno stopila na igrišče in odlično otvorila prvi polfinalni večer,a morala kaj kmalu prepustiti prevlado domači ekipi, ki je prevzela popoln nadzor nad obračunom ter v deseti minuti zabila prvi zadetek.

Prvi gol sta zakrivila Sergio Ramos in Cristiano Ronaldo, dvojica, ki se je v preteklosti že večkrat izkazala za neustavljivo. Tokrat sta spretno prevarala tudi odličnega slovenskega golmana, Jana Oblaka.

Poleg strelca sta si pozornost zaslužila tudi golmana

Prvi polčas se je nadaljeval v odličnem tempu obeh ekip in oba golmana, tako Jan Oblak, kot Keylor Navaso, sta se pošteno namučila in ubranila kar nekaj lepih priložnosti. Oba vratarja sta se večkrat znašla v izjemno zahtevnih situacijah, ki sta jih uspešno premagala.

Drugi polčas se je prav tako nadaljeval z izjemnim tempom in odličnimi predstavami obeh ekip, vendar pa je bilo pravih priložnosti za spremembo rezultata precej manj. Kljub manjšemu številu strelov na gol, je Cristiano Ronaldo odlično izkoristil podaji svojih sotekmovalcev in zadal dva odločila udarca za Real Madrid.

Tekma se je zaključila z rezultatom 3:0 v korist lanskega zmagovalca Lige prvakov. Velika prednost, ki jo bo naslednji teden na povratnem polfinalnem obračunu lovil Atletico Madrid bo zagotovo velik izziv. Zaenkrat se vse glasnejša namigovanja, da bomo prvič v zgodovini videli ekipo, ki bo dvakrat zapored dvignila pokal najboljšega.

Nad predstavo navdušen tudi Zinedine Zidane

Legendarni trener Zinedine Zidane, ki je s svojimi varovanci že lansko leto osvojil prestižni naslov, je po tekmi podal komentar, v katerem se je dotaknil tudi 103. zadetka, ki ga je na tekmi zadal Cristiano Ronaldo. Pohvalil je njegovo edinstvenost, hkrati pa poudaril, da nogometaši pri takšni starosti že potrebujejo počitek, posebno pred napornimi obračuni, kot jih čakajo sedaj.

Szólj hozzá!