Clippersi so izkoristili zadnje sekunde za zmago nad Nuggetsi

clippers nuggets

V tekmi med klubom Clippers iz Los Angelesa in Denver Nuggetsi je bilo napeto do zadnje sekunde, za kar je bil v veliki meri zaslužen Jamal Crawford. S točkami, pridobljenimi v zadnjih sekundah je domačinom priboril zmago z rezultatom 102:98.

Los Angeles: Jamal Crawford ni igralec, ki bi se pretirano obremenjeval s statistiko. Kot odličen strelec ve, da ni potrebno veliko, da se napad spremeni v obrambo in zadetek nasprotne ekipe. In prav to mu je v ponedeljkovi tekmi pomagalo, da je ekipo Clippersov vodil do pete zaporedne zmage.

Crawford je na tekmi dosegel 23 točk, od tega 21 v zadnji četrtini. Dosegel je zadnjih pet točk za ekipo Clippersov ter poskrbel za spektakularen zaključek tekme. V zadnji četrtini je poskrbel za nov val energije med igralci ter s spodbujanjem celotne ekipe omogočil tesno zmago nad Nuggetsi. Pri tem je Glen Davis spodbudil navijače za glasno spremljavo v zadnjih minutah tekme.

Na začetku zadnje četrtine so Clippersi zaostajali za 10 točk, nato pa je Crawford zadel dve trojki ter spremenil rezultat v 94:92, samo dobri dve minuti pred koncem. V zadnjih petih sekudah pa je poskrbel še za zvišanje rezultata iz 99:98 na končnih 102:98.

Ty Lawson je vodil Nuggetse z 19 pridobljenimi točkami in 11 podajami. Arron Afflalo je k rezultatu prispeval 18 točk, Wilson Chandler 18 točk in 10 skokov, Jusuf Nurkic pa 10 skokov. To je bil za Denversko ekipo sedmi zaporedi poraz.

Matt Barnes je priigral 18 točk za ekipo iz Los Angelesa, Blake Griffin pa 14 točk, 9 skokov in 10 asistenc. Chris Paul je zadel 15 točk. Griffin in Paul sta se po tekmi za svoj uspeh zahvalila Crawfordu in ostalim soigralcem.

Szólj hozzá!