Brisbane International 2016 je že postregel z odličnimi ženskimi teniškimi nastopi

Brisbane International 2016 je že postregel z odličnimi ženskimi teniškimi nastopi

Letošnje leto je že poskrbelo za odlično teniško dogajanje. Leto 2016 so otvorile tudi ženske, na turnirju Brisbane International 2016, v sklopu WTA Tour tekmovanja.

Za nami je že prvi krog tekmovanja Brisbane International 2016, na katerem se je pomerilo kar nekaj odličnih imen iz ženskega teniškega sveta. Nedvomno bodo napetost dvigovali tudi naslednji krogi turnirja.

Dogajanje v prvem krogu ženskih obračunov turnirja Brisbane International 2016

Šesto uvrščena Carla Suarez-Navarro je napredovala v drugi krog turnirja Brisbane International 2016 po tem, ko je osvojila odlično zmago nad nepredvidljivo Hrvatico Ajlo Tomljanović. Obračun se je končal z rezultatom 6:1 in 6:2, Španki pa je prinesel že tretjo zaporedno zmago nad hrvaško igralko. Carla Suarez-Navarro se bo v naslednjem krogu pomerila s Samantho Stosur, ki je napredovala po zmagi nad Jano Čepalovo, ki jo je premagala z rezultatom 6:4, 3:6 in 6:4.

Sedmo uvrščena vzhajajoča zvezda iz Švice, Belinda Benčič, ki je trenutno na 14. mestu svetovne lestvice je osvojila drugo zaporedno zmago nad italijansko igralko Saro Errani. Italijanka, ki se nahaja na 20. mestu lestvice je izgubila po slabi uri igre, ki je Belindo Benčič popeljala v obračun z Američanko Samantho Crawford. Ta je v prejšnjem krogu Brisbane International 2016 premagala nepredvidljivo Priscillo Hon iz Avstralije, z rezultatom 6:4 in 6:4.

Osmo uvrščena Italijanka Roberta Vinci je prav tako napredovala v drugi krog turnirja, po zmagi nad Jeleno Janković. Sedaj je pred njo obračun z Dominiko Čibulkovo, ki je z rezultatom 3:6, 6:4 in 6:4 premagala Yanino Wickmayer.

Četrto uvrščena Angelique Kerber je premagala Camilo Giorgi, z rezultatom 5:7, 6:3 in 6:0, na obračunu, ki ga je po drugem setu prekinil dež. Angelique Kerber se bo v naslednjem krogu turnirja Brisbane International 2016 pomerila z Madison Brengle.

Iz tekmovanja pa je nekoliko nepričakovano izpadla peto uvrščena Timea Bacsinszky, ki je v prvem krogu izgubila obračun z Anastasio Pavlyunchenkovo, ki je slavila z rezultatom 6:2 in 6:1. Ta se bo v drugem krogu pomerila s Kristino Mladenović, ki je v prvem krogu premagala Alizo Cornet z rezultatom 6:3 in 6:4.

Nadaljevanje turnirja Brisbane International 2016

Drugi krog ženskih posameznih obračunov turnirja Brisbane International 2016 se bo odvil v torek, v zgodnjih jutranjih urah, s prvim dvobojem ob drugi uri zjutraj in zadnjim obračunom ob desetih dopoldan ter v četrtek, ob drugi uri zjutraj.

Szólj hozzá!