Bo evropsko prvenstvo rokometašem prineslo ponovni uspeh?

Morda uspeh prinese ravno Uroš Šerbec

Slovenska rokometna reprezentanca je že večkrat dokazala, da z njo ni šale in da lahko kljub svoji, mnogokrat podcenjeni, vlogi lahko doseže velike uspehe. Nazadnje je ekipa to dokazala na svetovnem prvenstvu v Franciji, ko se je domov vrnila z bronastim odličjem. Uroš Šerbec, ki se bo letos reprezentanci pridružil v vlogi pomočnika selektorja upa, da bo novim uspehom naklonjen tudi Zagreb.

Morda uspeh prinese ravno Uroš Šerbec

Zanimivo je, da bo fante na Evropsko prvenstvo v Zagreb pospremil ravno izkušeni slovenski rokometaš, Uroš Šerbec, ki je že dolga leta eno izmed pomembnejših imen slovenskega športa. Med njegove vidnejše uspehe brez dvoma sodi tudi uvrstitev Slovenije na olimpijske igre leta 2000.

Še bolj zanimivo je, da se je prelomna slovenska zmaga pred skoraj osemnajstimi leti zgodila ravno v Zagrebu. Ravno zaradi tega je pred letošnjim evropskim rokometnim prvenstvom izredno težko ne upati, da bo slovenska rokometna reprezentanca hrvaško prestolnico navdušila tudi tokrat.

Ko se združita optimizem in realizem

Ali je sploh realno pričakovati, da bi lahko slovenska rokometna reprezentanca ponovila uspeh, ki ga je dosegla pred osemnajstimi leti? Na to vprašanje je težko odgovoriti, kar priznava tudi Uroš Šerbec. Ne le, da je razplet vsake športne tekme neznan vse do zadnje minute, tudi slovenski upi trenutno niso v najboljši formi.

Kar nekaj slovenskih rokometašev se bori s poškodbami in ekipa še zdaleč ni tako uigrana, kot bi to želela Uroš Šerbec in selektor Veselin Vujović. A kljub temu je v fantih zagotovo še vedno prisotno navdušenje, ki so ga občutili po zmagi na tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu ter večni optimizem marsikaterega navijača.

Fante čakajo Makedonija, Nemčija in Črna gora

Slovenska rokometna reprezentanca bo letošnje Evropsko prvenstvo otvorila s tekmo proti Makedoniji. Nato jo čakata še reprezentanci odlične Nemčije in Črne gore. Fantje pa tudi v naslednjih dneh ne bodo imeli časa za počitek, saj se bodo pred pričetkov evropskih obračunov pomerili še s Srbijo.

Uroš Šerbec ne skriva, da je izid tekmovanja zelo težko napovedati in da bodo šele prihajajoče tekme zares pokazale, kako pripravljeni so slovenski rokometaši in kako zahtevna konkurenca so druge ekipe. Brez dvoma pa bi se tudi sam rad znova našel v situaciji, ko sredi Zagreba zadoni slovenska himna.

Szólj hozzá!