Barcelona proti Atleticu Madrid: Četrtfinale Kraljevega pokala

atletico madrid vs fc barcelona

Najverjetnejša postava Barcelone (4-3-3): Stegen, Alba, Mascherano, Piquet, Rakitic, Busquets, Neymar in Suarez. Atletico pa bo verjetno igral v postavi (4-4-1-1): Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Turan, Suarez, Gabi, Torrez in Griezmann. Zaradi rumenega kartona mogoče Xavi ne bo igral.

Potem, ko je Luis Enrique obdržal isto postavo v zadnjih dveh tekmah La Lige, se bo mogoče držal recepta, ki deluje: izvlekel je najboljše iz napadalnega tria iz prejšnjih tekem, ki ga sestavljajo Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez.

Marc-Andre Ter Stegen bo mogoče v začetni postavi v pokalnih tekmovanjih, Xavi pa verjetno ne, čeprav je bil na prvem treningu. Enrique je poskušal z novimi igralci na tekmah Kraljevega pokala, vendar bo zdaj mogoče manj rotiral Katalonsko postavo.

Diego Simeone bo verjetno obdržal vratarja, Jana Oblaka, po solidni predstavi v zadnjem krogu turnirja za Kraljevi pokal proti Real Madridu.

Jose Gimenez bi se lahko vrnil v ekipo po tem, ko je izpustil zadnji dve tekmi in ga je zamenjal Miranda, ki je zdaj že popolnoma okreval.

Fernando Torres, El Nino, naj bi ostal v ekipi, glede na nedavne odlične predstave. Gostujoča ekipa pa bi lahko menjala igralce v napadu, da bo Antoine Grezmann lahko opravil svoje delo za napadalcem.

Barcelona je v zadnjih 4 tekmah v Kraljevem pokalu dosegla vsaj 4 gole. Barcelona je vodila ob polčasu in zmagala 10 od zadnjih 13 tekem v Kraljevem pokalu.

Barcelona je zmagala 11 od zadnjih 13 tekem v Kraljevem pokalu.

Atletitico je neporažen v 19 od 21 tekem v Kraljevem pokalu.

V zadnjih 5 tekmah Barcelone je bilo doseženih več kot 2,5 golov na tekmo.

Barcelona je je neporažena v zadnjih 12 domačih tekmah proti Atleticu v vseh tekmovanjih.

Atletico je dosegel vsaj 2 gola v zadnjih 4 tekmah v Kraljevem pokalu.

Barcelona se je uvrstila v četrtfinale po lahki zmagi na povratni tekmi proti Elcheju v prejšnjem krogu z rezultatom 4-0 in tako zlahka dobili dve tekmi.

Atletiko je medtem izločil slavne mestne rivale Real Madrid in preprečil dvojni El Classico.

Los Colconeros so zmagali le dvakrat v zadnjih petih tekmah v gosteh in bodo poskusili ostati izenačeni na stadionu Vicente Calderon.

Predviden rezultat je 2:1 za Barcelono.

Szólj hozzá!