ATP Rodgers Cup: Kdo ga bo osvojil letos?

ATP Rodgers Cup: Kdo ga bo osvojil letos?

Letos se bo v Kanadi, na tekmovanju ATP Rodgers Cup, pomerilo 23 od najboljših 25-ih teniških igralcev, med njimi 8 od 10-ih najboljših. Pred vami je lestvica glavnih favoritov za zmago.

Novak Djoković – Čas za četrto lovoriko

Trenutna številka ena Novak Djoković bo letos tekmoval že za četrto lovoriko na tekmovanju ATP Rodgers Cup. Prve tri zmage na tem tekmovanju je osvojil v letih 2007, 2011 in 2012. Igralec je odlično formo prikazal že z zmago na turnirju Wimbledon, poleg tega pa je letos slavil na 48-ih od 51-ih odigranih obračunov. Letos ima Novak Djoković zagotovo priložnost, da po dveh letih zopet dvigne pokal tega prestižnega kanadskega tekmovanja.

Se bo po petih letih ponovno veselil Andy Murray?

V zadnjih letih je Andy Murray pokazal precej nestanovitne nastope. Po treh zmagah na obračunih ATP World Tour je prejšnji teden v Washingtonu njegova forma spet upadla. Sicer je Andy Murray že dvakrat stal na zmagovalni stopnički ATP Rodgers Cup, leta 2009 in 2010. V zadnjih petih letih pa mu sreča ni bila naklonjena in njegova pot se je vedno končala že pred polfinalom.

Stan Wawrinka je letos že pokazal odlično formo

Peto uvrščeni Stan Wawrinka je en od le treh tenisačev, ki se je letos uspešno zoperstavil odličnemu Novak Djokoviću, ko ga je premagal na tekmovanju Franch Open. Švicar sicer na turnirju ATP Rodgers Cup še ni dosegel najboljših mest – njegova pot se je vedno končala v četrtfinalnih obračunih. Kljub temu mnogi verjamejo, da bi bilo lahko to njegovo leto.

Nepričakovana konkurenca – Kei Nishikori

Odlični nastopi tenisača Kei Nishikori so presenetili številne odlične igralce in letos je Japonec v najboljši formi. Letos je že slavil na turnirjih v Memphisu, Barceloni in Washingtonu, upa pa tudi na vidnejše uvrstitve na tekmah US Open. Poleg tega je Kei Nishikori tudi precejšna konkurenca igralcu Stan Wawrinka, s katerim se borita za četrto mesto na lestvici ATP.

Branilec naslova ATP Rodgers Cup Jo-Wilfried Tsonga cilja na drugo zaporedno zmago

Francoz Jo-Wilfried Tsonga je lani nepričakovano osvojil naslov najboljšega tenisača ATP Rodgers Cup in letos cilja na drugo zaporedno zmago. Branilec naslova je lansko sezono začel kot 15. uvrščeni igralec in presenetil vsa večja imena turnirja. Letos bo pokal začel z 10. mesta.

Rafael Nadal praznuje deseto obletnico prve zmage

Pred desetimi leti, na turnirju ATP Rodgers Cup 2005, je Rafael Nadal v finalu premagal nasprotnika Andre Agassija ter prvič osvojil naslov prvaka tega kanadskega turnirja. Ob svoji deseti obletnici zmage si zagotovo želi ponoviti svoj uspeh. Sicer je naslov prvaka osvojil že trikrat, zadnjič leta 2013.

Szólj hozzá!