Aston Villa in West Bromwich Albion oziroma boj za prvi zadetek

Aston Villa West Brom

V Angleški Premier ligi se nam danes obeta precej izenačena tekma, ki bo služila kot uvod v tekmo FA Pokala, kjer se bosta ta vikend ponovno srečali ti dve ekipi. Danes lahko pričakujemo merjenje moči in malo zadetkov.

Aston Villa ima v letošnjem letu za seboj precej slabe nastope. To leto so odigrali osem tekem v Angleški Premier ligi, a dosegli le eno točko, z izenačenim izidom na prvi tekmi novega leta, ko so dosegli izenačenje brez golov proti Crystal Palace. Od takrat so izgubili sedemkrat zaporedoma in zabili le dva gola. Kakorkoli, ekipa je še vedno v tekmovanjih za FA Pokal, kjer se bodo pomerili ta vikend. Aston Villa se je uvrstila v četrtfinale FA Pokala, kjer se bodo pomerili z West Bromwich Albion. Vendar pa je pred tem pred njimi še tekma Premier lige, ki bo za obe ekipi odličen uvod v sobotni obračun.

Igralci Aston Ville, se zavedajo, da sta pred njimi težki tekmi. Težko je reči, da je sobotna tekma bolj pomembna od današnje, saj Aston Villa potrebuje točke v Premier ligi, prav tako kot potrebuje zmago v tekmah FA Pokala. Menedžer Tim Sherwood obljublja, da bo ekipa danes motivirana in bo igrala na zmago. Igralca Kieran Richardson in Aly Cissokho, ki sta zamudila že prejšnjo tekmo, sta še pod vprašajem.

West Bromwich Albion, ki se lansko leto ni najboljše odrezal, je letošnje leto pričel precej bolje. Možje Tonya Pulisa so letos doživeli le en poraz ter tri zmage in tri izenačene izide. Ekipa West Bromwich Albion je izboljšala svojo obrambo in v zadnjih treh tekma niso prejeli niti enega zadetka. Kot rezultat dobre forme se je ekipa sedaj povzpela na 13. mesto lestvice, z osmimi točkami nad mejo za izločitvene tekme.

Szólj hozzá!