Anže Kopitar poskrbel za nejevoljo na ledu

Anže Kopitar poskrbel za nejevoljo na ledu

Los Angeles Kings so ponedeljkovo zmago pozdravili z navdušenjem, predvsem ker je bila to že četrta zaporedna zmaga letošnje sezone in ker so z njo končno izenačili število doseženih točk z ekipo Nashville Predators, s katero se borijo za prevzetje mesta na vrh lestvice zahodne konference Lige NHL.

Uspešen tudi Anže Kopitar

Nekoliko presenetljivo se je na zadnji tekmi hokejistov ekip Los Angeles Kings pak uspešno izogibal mreži, vse do 50. minute, dokler ni za prvi zadetek poskrbel Christian Folin. V uspešni akciji je sodeloval tudi najbolj znani slovenski hokejist, Anže Kopitar, ki je pripomogel s podajo.

Drama na ledu se je odvijala v zadnjih trenutkih tekme. Le tri minute pred koncem je pak drugič zatresel mrežo moštva Chicago Blackhawks, nato pa se je zatresla še mreža kraljev. Za zadnji zadetek pa je poskrbel prav Anže Kopitar, ki je pak 52 sekund pred koncem tekme znova poslal na njegov cilj.

Za uspeh kraljev je ključna celotna ekipa

Anže Kopitar je tudi na tej tekmi zbral nove točke, ki mu bodo pomagale v njegovem boju za naziv najboljšega hokejista letošnje sezone Lige NHL. Do sedaj je zbral 31 točk, kar je dovolj za 9. mesto. Na prvem mestu je, z 38-imi točkami, Nikita Kučerov.

Vendar pa je bilo na obračunu ekip Los Angeles Kings in Chicago Blackhawks očitno, da za uspeh ni dovolj en sam igralec. Gosti so se morali namreč soočati z velikim pritiskom domače ekipe, pri čemer je ključno vlogo odigral tudi Jonathan Quick, ki je uspešno zaustavil kar 24 od 25 strelov nasprotnikov.

Nazaj na domači led

Los Angeles Kings so s ponedeljkovo tekmo zaključili svojo turnejo gostovanj. V nadaljevanju sezone jih tako čakajo domače tekme. Najprej bodo gostili ekipo Minnesote, nato pa še hokejiste iz Ottawe in Caroline.

Sicer pa se nam tudi letos očitno obeta napeta sezona Lige NHL, vsaj glede na trenutno stanje pri vrhu. Na lestvici zahodne konference imajo namreč kar vodilne štiri ekipe izredno izenačeno število točk – vodijo Nashville Predators, z 39-točkami, sledijo jim Los Angeles Kings, nato pa še Winnipeg Jets in St. Louis Blues s po eno točko manj.

Nekoliko večje razlike so med ekipami na lestvici vzhodne konference, kjer prepričljivo vodi ekipa Tampa Bay Lightning, s 40 točkami. S štirimi točkami manj ji sledi ekipa New Jersey Devils, s še točko manj pa se med prve štiri uvrščata še Toronto Maple Leafs in Columbus Blue Jackets.

Szólj hozzá!