Anže Kopitar pomagal do dolgo pričakovanega preobrata

Dolgo pričakovana zmaga

Da letošnja zimska sezona ne bo to, kar bi si marsikdo obetal, je pokazalo že kar nekaj športnih ekip in samostojnih športnikov, ki so v preteklih mesecih presenetili s svojimi slabšimi ali nepričakovano boljšimi rezultati. Ena izmed teh ekip so bil tudi hokejisti Los Angeles Kings, ki so svoje navijače že pošteno namučili.

Dolgo pričakovana zmaga

Hokejisti Los Angeles Kings, ki so v preteklem letu večkrat navdušili s svojimi odličnimi predstavami, so bili v letošnjem letu nekoliko izgubljeni. Na zadnji tekmi, ki so jo odigrali proti ekipi New York Rangers, so dosegli šele drugo zmago letošnjega leta.

Kljub slabšemu začetku so gosti v zadnji tretjini poskrbeli za zares odličen nastop ter nanizali kar 4 zadetke. Tako je na koncu na tabli obveljal rezultat 4:2. Čeprav se Anže Kopitar tokrat ni uvrstil med najbolj vidne igralce, je imel ključno vlogo pri prvem zadetku. Poleg tega je v svojo bogato kariero vpisal 30. podajo v tej sezoni.

Anže Kopitar nad zmago presenečen

V izjavi, ki jo je Anže Kopitar podal po koncu tekme med Los Angeles Kings in New York Rangers je odkrito priznal, da pravzaprav ne ve točno, kako so hokejisti prišli do težko pričakovane zmage. Sam je namreč opazil, da v prvih minutah tekme preprosto niso našli želene forme in so dokaj neorganizirano drsali po ledeni ploskvi.

Njihova sreča se je na boljše obrnila šele v drugi polovici prve tretjine, do konca druge tretjine pa so bili končno spet popolnoma uigrani in so svojim navijačem postregli s predstavo, ki so jo na zadnjih šestih tekmah zagotovo pogrešali.

Znova navdušili novinci

V precej velikem številu dvobojev, ki so se odvili na ledenih ploskvah, je s svojim rezultatom navdušila predvsem ekipa Vegas Golden Knights, ki so premagali ekipo Carolina Hurricanes. Po zaključnem žvižgu je rezultat na tabli pokazal 5:1.

Ravno hokejisti Vegas Golden Knights so največje presenečenje letošnje sezone. Gre za novince v tekmovanju za Stanleyjev pokal, ki pa so več kot očitno pokazali, da jih zaradi tega nasprotniki ne smejo podcenjevati. Do sedaj so namreč zbrali kar 66 točk in so tako vodilna ekipa lige NHL.

Szólj hozzá!