Anglija je po veliki zmagi zavzela vrh lestvice tekmovanja Six Nations

Anglija je po veliki zmagi zavzela vrh lestvice tekmovanja Six Nations

V drugem krogu tekmovanja Six Nations je Anglija poskrbela za neverjetno predstavo ter z rezultatom 40:9 ugnala ekipo Italije. S tem je tudi prevzela vodstvo na lestvici.

Na letošnjem glavnem evropskem ragbi tekmovanju, turnirju Six Nations, je Anglija poskrbela za vrhunec drugega kroga, ko je po slabšem začetku tekme proti ekipi Italije nanizala neverjetnih 40 točk ter tekmo zaključila s kar 31-mi točkami prednosti.

Joseph, Farrell in Ford nad italijanskega junaka Canna

Prvi polčas obračuna je sicer Anglija začela z nekoliko slabšo predstavo. Za prvi zadetek v 8. minuti obračuna je poskrbel italijanski junak Canna, ki je s svojim hat-trickom postal tudi edini italijanski strelec obračuna.

Že tri minute kasneje je ekipa Italije izgubila svojo prednost, ko je za izenačenje zadel angleški napadalec Owen Farrell. V 18. minuti je sledil drugi zadetek odličnega Canna, ki je nato zadnjič zadel še v 35. minuti.

Prvi polčas je kljub težavam bolj uspešno zaključila angleška ekipa Red Rose, ki ji je do vodstva z rezultatom 11:9 pomagal predvsem George Ford, ki je zadel v 16. in 24. minuti. V drugem polčasu je italijanska ekipa Azzurri ostala brez zadetkov, med angleške strelce pa sta se vpisala še Joseph s tremi zadetki in Farrell s petimi zadetki.

Joseph je postal glavna zvezda obračuna

Joseph, ki je s svojim odličnim nastopom brez dvoma pritegnil kar nekaj navdušenih pogledov navijačev ekipe Red Rose, je po tekmi pohvalil celotno ekipo. Posebno hvalo je namenil obrambni vrsti, ki je bila po njegovem mnenju zaslužna za odlično obrambo napadov Italije.

Poleg tega je napovedal tudi zanimivo dogajanje v nadaljevanju tekmovanja Six Nations ter potrdil, da je velika zmaga odlična motivacija za celotno ekipo, ki se po dveh odigranih krogih nahaja na vrhu lestvice letošnjega turnirja.

Anglija napovedala napeto dogajanje na Irskem

Po drugem krogu tekmovanja Six Nations, ki se letos odvija na Irskem, je na prvem mestu lestvice Anglija, sledi pa ji ekipa Francije, ki je do sedaj prav tako nanizala dve zmagi. Na tretjem mestu se nahaja ekipa Walesa, ki pa je do sedaj nanizala eno zmago in eno izenačenje.

Tretji krog tekmovanja se bo odvil 26. oziroma 27. februarja. V tretjem krogu bomo lahko spremljali obračune med ekipo Walesa in Francije ter Italije in Škotske, Anglija pa se bo srečala z ekipo Irske.

Szólj hozzá!