Angleški klub Chelsea zaključuje pogajanja s Pedro iz Barcelone

Angleški klub Chelsea zaključuje pogajanja s Pedro iz Barcelone

Po uspešnem dogovoru z ekipo Barcelone se nogometaš Pedro Eliezer Rodríguez Ledesma odpravlja v Anglijo, kjer bo podpisal pogodbo s klubom Chelsea.

Prestop odličnega španskega igralca iz vrst Barcelone je sicer nekakšno presenečenje, saj je nogometaš Pedro lansko sezono podpisal pogodbo, s katero si je zagotovil svoj mesto v ekipi do leta 2019.

Tudi odločitev Chelsea za nakup je bila nepričakovana, sploh ker je zanimanje za mladega igralca pokazal drugi angleški velikan Manchester United. Trener Rdečih vragov Louis van Gaal je namreč že lansko sezono spremljal Pedro in letos so se pojavila namigovanja, da bo ravno Španec tisti, ki bo nadomestil Angel Di Mario (po odhodu v PSG).

Vzroki, da se je Pedro odločil za odhod iz Barcelone

Uradna razlaga za odhod odličnega igralca iz vrst ekipe Barcelone se nanaša na pomanjkanje priložnosti za nove uspehe, ki naj bi jih Pedro izgubil s prihodom odličnih igralcev kot sta Luis Suarez in Neymar. Kljub temu, da je takšna razlaga povsem verjetna, pa ne gre spregledati pogodbe, ki je mladega Španca vezala z Barcelono do leta 2019, v vrednosti 150 milijonov evrov.

Sicer je Chelsea potrdil, da je za nogometaša ponudil 21 milijonov funtov (več kot 29 milijonov evrov). Pedro je tako že na poti do svoje nove ekipe, saj se bo v naslednjih dneh sestal z angleškimi predstavniki in se dogovoril o zadnjih podrobnosti prestopa.

Odlična kariera mladega nogometaša

Pedro je svojo nogometno kariero začel pri 17-ih letih, ko se je pridružil mladinski ekipi Barcelone. Leta 2008 je prvič nastopil v dresih Kataloncev, temu nastopu pa je sledilo kar nekaj odličnih nastopov mladega nogometaša.

Za odličnega Pedro je bila izredno uspešna predvsem sezona 2009/10, v kateri je postal prvi nogometaš v zgodovini Barcelone, ki je v eni sami sezoni zadel na 6-ih različnih tekmovanjih (le nekaj mesecev kasneje je rekord izenačil Messi).

Pedro je v 326-ih klubskih nastopih zadel 99-krat. Poleg tega je tudi pomembne del španske reprezentance, s katero nastopa zadnjih pet let. V španskem dresu se je udeležil tudi dveh Svetovnih prvenstev in tekmovanja Evro 2012.

Nove priložnosti pri Chelsea

Chelsea sicer velja za enega izmed najboljših angleških klubov in mladega igralca zagotovo čakajo številne nove priložnosti v vrstah Modrih. Odkar se je leta 2013 v vrste Chelsea vrnil trener José Mourinho je ekipa spet v vrhunski formi in okrepitev kot je Pedro bo gotovo pozitivno vplivala na nove lovorike.

Szólj hozzá!