Andrew Considine samozavestno o Aberdeen

Andrew Considine samozavestno o Aberdeen

Andrew Considine, branilec škotskega prvoligaša Aberdeen, je po prvem obračunu z NK Maribor navijače razveselil z izjemno optimistično in samozavestno izjavo o prihodnosti kluba. Povedal je, da je zadovoljen z dosedanjimi nastopi in upa, da bodo s soigralci ponovili uspehe iz leta 2008, ko se je klub uvrstil v kvalifikacijski del UEFA Cup.

Po napetih obdobjih se začenja nova doba

Aberdeen je v zadnjih desetletjih doživel številne padce in vzpone, a očitno je sedanji menedžer Derek John McInnes, ki je vodenje škotskega velikana prevzel leta 2013, našel pravi način za motivacijo igralcev, ki se več kot očitno vračajo v odlično formo.

Klub, ki ga je nekoč vodil celo Alex Ferguson, je v devetdesetih letih in v začetku novega tisočletja le steška dosegal velike uspehe, ki so bili zanj značilni v prejšnjih desetletjih. Tako je bil uspeh igralcev, ki so ga dosegli leta 2008, ko so nastopili v UEFA Cup, precejšnje presenečenje. Igralci so takrat pokazali nekaj zelo uspešnih nastopov ter bili resni nasprotniki tudi na začetku tekme proti Bayern Münichu, ki pa se je na koncu končala z velikim porazom Škotov in njihovim izpadom iz tekmovanja. Derek John McInnes je že v prvi sezoni vodenja kluba poskrbel, da so igralci Aberdeen osvojili Škotski ligaški pokal. Letos pa nogometaše čakajo obračuni Evropskega pokala, kjer so se že srečali z NK Maribor.

Andrew Considine zadovoljen z izenačenjem

Prvi krog obračunov z NK Maribor so nogometaši Aberdeen zaključili z izenačenjem, ki pa ga Andrew Considine vidi kot uspeh. Tekma, ki se je zaključila z rezultatom 1:1 je bila za obe ekipi odličen preizkus in uvod v nadaljnje obračune.

Andrew Considine je po tekmi podal naslednji komentar: »Imel sem srečo, da sem okusil plod skupinskega dela tekmovanja pred devetimi leti. Takrat smo doživeli kar nekaj napetih obračunov in užival bi, če bi to doživela tudi sedanja ekipa. Atmosfera, ki je bila prisotna na tekmi z NK Maribor, me je spomnila na tiste dni in bilo bi odlično, če bi uspeli uspešno dokončati delo ter si zagotoviti nadaljevanje tekmovanja. Prepričan sem, da je ekipa sedaj prav tako sposobna kot je bila takrat, ko smo se pomerili z Bayern Münich.«

Poleg tega je dodal še, da je NK Maribor dober nasprotnik in je prepričan, da je ekipa lahko izredno zadovoljna z nastopom, ki so ga pokazali v prvem medsebojnem obračunu. Dodal je, da verjame v svoje soigralce in je samozavesten pred nadaljevanjem tekmovanja.

Szólj hozzá!