AJ Auxerre in Angers SCO bosta poskrbela za srdit boj na današnji tekmi

ligue 1 france

Danes se bosta v Francoski ligi pomerila AJ Auxerre in Angers SCO, na Stade de l’Abbe Deschamps. Čeprav lahko pričakujemo rahlo prednost domače ekipe, pa ne smemo podcenjevati gostov.

Za ekipo AJ Auxerre sta dve igri brez zmage. Domači so zelo povprečna ekipa. Prejšnjo sezono so končali na 16-tem mestu s skupnim izkupičkom 10-tih zmag. Tudi v novi sezone ne slavijo kot boljša ekipa. Trenutno so na 10-tem mestu, z 8 zmagami, 12 izenačenji in 5 porazi ter gol razliko 30:25, s 36 točkami po 25-tih krogih sezone. V zadnjih dveh tekmah je AJ Auxerre dosegel samo eno točko. Bili so poraženi proti Troyes (0:1) in dosegli so izenačenje proti AC Ajaccio (1:1). Poleg tega so v zadnji tekmi izgubili obrambnega igralca Fontaina (rdeči karton). Gragnic (7 golov) rešil ekipo pred porazom. Poleg njega je v ekipi še nekaj igralcev, ki so že dokazali da znajo zabiti gol. Trener AJ Auxerre, Jean-Luc Vannuchi je sicer zelo soliden trener, čeprav je ekipa trenutno v nekoliko slabši formi. V tekmo odhajajo motivirani, vendar pa je pred njimi težko delo.

Gosti, Angers SCO, so dobra ekipa. Trenutno so na petem mestu z 12 zmagami, 5 izenačenji in 8 porazi ter gol razliko 36:24 in 41 goli. Imajo motivacijo, da se borijo za zmago, saj še lahko dosežejo tretje mesto na lestvici. Imajo le tri točke manj kot Dijon. V zadnjih petih tekmah so dosegli 3 zmage in 2 poraza ter gol razliko 8:5. V zadnji tekmi so zmagali zelo pomembno tekmo proti Lavalu (2:0). Zadnje čase Angers SCO dosega dobre rezultate. Vendar je potrebno poudariti, da je v ekipi precej solistov. Zveza Angers SCO je Kodjia (14 golov), imajo pa še nekaj zanimivih igralce, kot na primer Diersa (4 goals) in Abdoul Camara (4 goals). Danes ne morejo računati na Antar Yahia, Yohana Eudelina in Diega Gomeza, ki bodo odsotni zaradi poškodb. Napadalec Khaled Ayari je še pod vprašajem.

Szólj hozzá!